Filmjury

Årets jury:

Daniel Pynnönen arbetar till dagligdags som redaktör på SVTs K special. K special sänder entimmes dokumentärer varje vecka med fokus på konst och kultur. Daniel är uppvuxen i Akalla och har de senaste 15 åren arbetat inom TV på exempelvis UR och Canal+.

Anna Person är filmare, stillbildsfotograf och samhällsaktivist. När hon inte försöker göra världen till en bättre plats genom dokumentärfilm så undervisar hon i film på Ölands Folkhögskola. Anna är en av initiativtagare bakom non-citizen filmnätverket som visar angelägna filmer inför publik om migration och flyktingsfrågor.

Ahmed Abdullahi, född i Somalia, kom till Sverige 1992 där han växte upp i Umeå. Han började sin filmbana på Sundbybergs folkhögskola 2008 och fortsatte vidare till att gå baskursen i film på Dramatiska Institutet. Ahmed tog sitt examen från regilinjen på StDH år 2015.

Nur Tutal är dokumentärfilmmakare och tv-producent på SVT och UR där hon har jobbat med olika projekt sedan 1999. Hon har vuxit upp i Kurdistan, Frankrike och Sverige och de ämnen som hon brinner för att utforska oftast berör de möjligheter och utmaningar som existerar i ett multikulturellt samhälle som hon skildrar på mycket empatiskt och personligt sätt.

Ilja Stenberg och Madde Edlund driver Doc Lounge Stockholm som visar dokumentärfilm på olika platser runt om i stan. Varje film som visas ramas in av konst, musik, performance eller regissörsbesök.

Ilja är kultur- och filmvetare, konstnär och projektledare med jämställdhetstudier i bagaget. Hon har jobbat med tv-produktion på Utbildningsradion och med flertalet filmfestivaler i Stockholm.

Madde gör vid sidan av Doc Lounge egen film. Hon har studerat  på European Film College i Danmark och jobbat med olika områden av filmproduktion på produktionsbolag i London och Stockholm.

Rafael Franco är projektledare på Film Stockholm/Filmbasen där han är ansvarig för bland annat STOCKmotion filmfestival. Han är uppväxt Brasilien och har en universitetsexamen i kommunikationsvetenskap och är också utbildad inom Media Literacy och film. Rafael är dokumentärfilmare och har huvudsakligen arbetat med filmproduktion, filmdistribution, filmfestivaler och som informatör, men också jobbat som filmpedagog och med utveckling av utbildningsprojekt.

Johanna Rydén är centrum manager på Kista Galleria med stort intresse för ungdomsfrågor.