Meet the Filmmaker    

I actionfilmer har man en shot som kostar en million dollar att göra. Det också den shoten som omvandlar filmen från b-rulle till en block buster. Vad är en ”million dollar shot” i en dokumentärfilm och Vilken roll har filmmusiken för en filmberättelse?

Sex filmskapare berättar om sina arbetsprocesser, visar klipp och pratar om vad det som krävs för att lyckas med sitt filmprojekt? Filmare Fadumo Hussain och Sharmarke från YouthPlay leder samtalet med filmarna Ahang Bashi/Skörheten, Ahmed Abdullahi/Jag är Dublin, Moa Kjellstrand & Roxane von Gerber /Hotell Kristineberg och musikskaparen Kicki Halmos/Martha & Niki.

Ahang Bashi – Filmskapare aktuell med filmen Skörheten

Med kameran som verktyg gräver Ahang Bashi efter svar om sitt inre mörker och tar oss med på en resa in i ångestens värld.

Ahmed Abdullahi- en av regissörerna bakom den prisbelönta filmen Jag är Dublin Teamet bakom filmen följer en ung somalisk flykting som är fast i sex års tid i en flyktingkamp i Italien. Hur berättar man en historia som ligger så nära inpå och hur jobbar man som ett regissörsteam på fyra personer med olika perspektiv . (Jag är Dublin kommer att visas på söndag, den 5/6 kl. 14:15 -16:45 i Black Box)

Kicki Halmos – Musiker, kompositör och bibliotekarie på Rinkeby Bibliotek.

Kicki skriver musik, har turnerat som keybordist med Lykke Li och arbetar som bibliotekarie. Hon har skrivit filmmusiken till den hyllade filmen Martha & Niki. (Filmen visas på söndag, den 5/6 kl. 19:00i Black Box)

Moa Kjellstrand & Roxane von Gerber – regissörer till dokumentären Hotell Kristineberg.

Vad händer när filmaren måste komma ur sin roll som betraktare och engagera sig i sina huvudkaraktärs liv? På vilket sätt rörändas historien och på vilket sätt filmarna? Moa och Roxana berättar om sin omtumlade filmberättelse om en hemlös person som kämpar sig genom rotlöshet, missbruk och drömmar om ett vanligt hem med krukväxter i fönstren. (Visas på söndag, den 5/6 kl 13:00 i Black Box)

När? Torsdag, 2 juni 2016, kl.17

Var? Kista bibliotek, Black Box

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s